Kalvelever med bløde løg og agurkesalat
(4 pers.)
30 min.
500-600 g kalvelever i tynde ens skiver
3 løg
25 g smør
2 spsk. hvedemel
Salt og peber
800 g pillekartofler
2 dl vand
1 dl piskefløde
1-2 tsk. majstivelse
150 g agurkesalat
Kog kartoflerne i 20 min. i letsaltet vand og pil dem. Skær pillede løg i skiver. Steg dem på panden i smørret, til de er lysebrune og let karamelliserede. Tag dem af panden. Kom evt. lidt mere smør på panden, vend leveren i mel (kan udelades), salt og peber og steg ved kraftig varme ca. 2 min. på hver side. Kog panden af med vand og jævn med fløde rørt med majsstivelse. Server med bløde løg, sovs (der kan gøres helt brun med kulør, hvis det skal være) og agurkesalat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...