Karbonader af tun med skyrdressing

(3-4 pers.)
Det skal du bruge til karbonader af tun med skyrdressing
2 store bagekartofler
2 ds. tun i olie
Salt og peber
1 usprøjtet citron
½ bdt. purløg
1 æg
2 spsk. hvedemel
2 spsk. olivenolie
1 bdt. forårsløg (ca. 3 stk.)
2 dl skyr naturel
1 nip chiliflager
Tilbehør:
Blandet salat med
gulerod
Prøv også: Råstegt tun med avokado
Sådan laver du karbonader af tun med skyrdressing
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i usaltet vand.
Hæld det meste af olien fra tunen. Mos kartofler og tun sammen med en gaffel.
Smag til med salt, peber og citronsaft. Hak purløgen og kom det i fiskefarsen sammen med ægget.
Rør til en jævn fars og form karbonader. Vend dem i hvedemel og steg dem gyldne i olie på en pande, ca. 5 min. på hver side.
Pil og snit forårsløgene fint og rør det i skyren sammen med revet citronskal, salt, peber og chiliflager.
Smag til og servér den friske dressing til karbonaderne sammen med en blandet salat og evt. brød.