Opskrifter

Klassisk minestronesuppe

Onsdag, 25. januar 2012Opdateret 10. februaraf Helle Brønnum Carlsen
Italiens nationalsuppe er en klassiker med over 2000 års historie. Det er en mættende og tæt grøntsagssuppe, der kan varieres efter årstid og de ingredienser du har.
1 t og 5 min
2 personer

(2 pers.)
20 min. + 45 min. i gryden

½ løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
2 stilke blegselleri
1 spsk. olivenolie
3 blade savoykål
3 kartofler
1 courgette
½ dåse flåede tomater
1 dl små pasta blomster
Ca. 8 dl grønsagssuppe
Groft brød
Basilikum

Løg, hvidløg, gulerod og blegselleri renses, skrælles og snittes fint. Steges i olie. Savoykål, kartofler og courgetter skæres i meget små tern og kommes ned til de første grønsager, når der er gået 5 min. Rør og tilsæt evt. mere olie. Tilsæt tomater og suppe og lad det hele koge ved svag varme i 45 min. Smages til med masser af basilikum. Kan evt. tilsættes udblødte, kogte, hvide bønner. Serveres rygende varm med groft brød.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen