Kødboller i tomatsauce
Ingredienser til kødboller i tomatsauce:
(4 pers.)
400 g hakket kyllinge-, okse- el. grisekød
Salt og peber
1 æg
1 tsk. tørret timian
1 dl rasp
1-2 dl mælk
2-3 spsk. olivenolie
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
1 ds. hakkede tomater
1 lille ds. tomatpuré
1 bdt. persille
400 g spaghetti
50 g revet parmesan
Prøv også: Kødboller i sursød tomatsauce med rispilaf
Fremgangsmåde:
Rør kødet grundigt med 1 tsk. salt, peber, æg, timian og rasp.
Spæd med mælken, til farsen er blød, men fast nok til at kunne formes til boller.
Lad den evt. hvile 30 min. i køleskabet.
Form farsen til små boller og steg dem brune på alle sider i olie.
Hak løg og hvidløg og svits dem i 1 spsk. olie i en kasserolle.
Tilsæt oregano, tomater, tomatpuré og 2 dl vand og lad saucen simre uden låg i 15 min.
Blend saucen, hæld den over kødbollerne på panden og lad det hele simre i 10 min.
Smag til med salt og peber og drys med hakket persille.
Servér med kogt spaghetti og revet parmesan.
Se også: Kikærtegryde