Opskrifter

Koteletter med fennikel-porre-gratin

Søndag, 16. marts 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Denne ret med koteletter og fennikel-porre-gratin er en perfekt kombination af saftige koteletter og cremede grøntsager.
45 min
4 personer
Koteletter:
4 tykke svinekoteletter
½ spsk. herbes de Provence
Salt og peber
2 spsk. smør til stegning
Fennikel-porre-gratin:
2 fennikler
2 porrer
1 håndfuld frisk estragon
Salt og peber
2 dl grøntsagsbouillon
3 dl piskefløde
25 g parmesan
Tilbehør:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. flydende honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
100 g blandet grøn salat
50 g mandler

Fremgangsmåde:

Fennikel-porrer-gratin:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Skær fennikler og porrer i tynde skiver.
  3. Hak estragon.
  4. Fordel grøntsager og estragon i et ovnfad, og krydr med salt og peber.
  5. Hæld bouillon og fløde over, og drys med revet parmesan.
  6. Bag fadet i ovnen i 35-40 minutter.
  7. Krydr koteletterne med herbes de Provence, salt og peber, og steg dem i smør i 2-3 minutter på hver side, imens du trykker dem let ned med en paletkniv, så de bliver stegt jævnt.

Tilbehør:

  1. Rør olie, eddike, honning, sennep, salt og peber sammen, og vend dressingen med salaten.
  2. Top med hakkede mandler, og servér med koteletter og fennikel-porre-gratin.