Krebinetter med persillesovs og kartofler
Krebinetter er en dejlig ret, der er yderst nem og hurtig at lave.
Den ligger ikke just i den sunde ende af skalaen, men en god krebinet smager yderst dejligt, og en gang imellem må man gerne forkæle sig selv med et par lækre krebinetter.
Krebinetter
(Krebinetter til 4 pers.)
30 min.
Ingredienser til krebinetter
500 g hakket svinekød
1 æg
Salt og peber
200 g rasp
Smør og olivenolie til stegning
50 g hvedemel
50 g smør
5 dl sødmælk
Salt og peber
1 bdt. hakket persille (der skal ikke være for lidt)
1 kg kartofler
Prøv også: Krebinetter og kartoffelsalat med jordbær
Sådan laver du krebinetter
Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min.
Form 8 små krebinetter af kødet, vend i æg, salt og peber og rasp og steg i en blanding af smør og olivenolie.
Smelt smørret i en gryde, afbag med melet og tilsæt mælken, til den jævner.
Smag til med salt og peber og kog igennem i 3 min. Kom masser af hakket persille i og smag, hvordan persillens bitterhed gør alt for den lidt fade sovs.
Server til krebinetter og kartofler med agurkesalat eller andet syrligt (det kan også være flager af gulerod vendt i en sursød dressing).
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...
Prøv også...
Sønderjyske- og kalkunfrikadeller
Medisterpølse med stuvet hvidkål