Opskrifter

Krydderfedt med grever

Søndag, 14. december 2008af Redaktion
Ca. 800 g hakket fersk spæk el. flomme1 lille håndfuld friske timianstilke½ dl jordnøddeolie1 mellemstort løg1 madæbleKom spækket i en sauterpande og

Ca. 800 g hakket fersk spæk el. flomme
1 lille håndfuld friske timianstilke
½ dl jordnøddeolie
1 mellemstort løg
1 madæble


Kom spækket i en sauterpande og lad det stille og roligt smelte i løbet af et par timer ved svag varme under låg. Når der er smeltet så meget fedt af, at overfladen er blank, og nogle af fedtegreverne er gyldenbrune, tages de op på fedtsugende papir. Tilsæt timian og smelt videre. Tag resten af fedtegreverne op med hulske og bred dem ud på fedtsugende papir. Når så godt som alle grever er fisket op, fjernes timianen. Tilsæt olie, finthakket løg og æbletern. Nu skummer fedtet, men fortsæt ved jævn varme, til løgene er møre. Hæld fedtet i en krukke og lad det stivne. Lige inden det er helt stift, røres greverne i.


Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Prøv også...
Rødbedesalat med gedeost
Hjemmelavet æblemos