Opskrifter

Krydrede laksestykker med hjemmelavet citronsovs

Tirsdag, 21. september 2010Opdateret 6. martsaf Kristina Marckmann
Laks er en nem fisk at tilberede på kort tid, og du kan nemt variere det ved at krydre med forskellige krydderurter. Her serveres den med en hjemmelavet citronsovs.
20 min
2 personer
Laks med citronsovs
2 laksestykker
1 spsk. citronpeber
½ tsk. salt
1 tørret chili
1 spsk. olie
2 dl fiskebouillon
1 citron
1 æggeblomme
50 g koldt smør
Salt og kværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Bland citronpeber, salt og knust chili og vend laksestykkerne i krydderblandingen.
  2. Steg laksestykkerne i olien ved god varme i 3 min. på hver side.
  3. Bland fiskebouillon med saften af citronen, kog blandingen op og pisk smørret i lidt ad gangen.
  4. Kom æggeblommen i en skål og pisk den varme sauce i lidt ad gangen.
  5. Hæld sovsen tilbage i gryden og varm op til lige under kogepunktet, mens der piskes.
  6. Smag saucen til med salt og peber og server med kogte kartofler og en god råkost.