Krydret and fra Thailand
Opskrift på krydret and fra Thailand
(2 pers. i 2 dage)
2 ds. kokosmælk
4 andelår uden skind og skåret igennem ved ledet
250 g vaskede kartofler (små)
1 spsk. olie
2 tsk. mørk sukker
2 spsk. limesaft
4 skivede skalotteløg
Korianderblade til pynt ved servering
1½ dl rød curry (købes i thaibutikker for at opnå en bedre smag end de lidt kedeligere standardglas fra supermarkederne)
Tilbehør:
Jasminris
Kog andestykkerne i kokosmælk i 1 time, til kødet er helt mørt, og kokosmælken kogt ind til det halve. Kog kartofler i 15 min. til næsten møre. Skær i stænger. Pil kødet af andebenene og skær det i passende mundrette stykker. Steg currypasten forsigtigt i olien. Kom så den indkogte kokosmælk ved, og når det er jævnet, tilsættes limesaft og sukker ved meget svag varme. Andekød og kartofler kommes i, og portionen deles i to. Den ene fryses eller køles, og den anden serveres med lynstegte løg og frisk koriander og serveres med jasminris.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv også
Sprød and i skjul
Mexicanergryde med polenta
Canelloni med svinekød og kyllingelever