Opskrifter
Krydret one-pot-pasta med svampe
Fredag, 1. marts 2024Af Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft
Krydret one-pot-pasta med svampe er en lækker og nem ret, der forener smagfulde ingredienser i én gryde. Denne tilberedningsmetode sparer både tid og opvask, hvilket gør retten ideel til travle hverdage.
![](https://imgix.familiejournal.dk/2024-02-23/u0923-ng-01.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
30 min
4 personer
Krydret one-pot-pasta med svampe:
200 g champignoner
100 g kejserhatte
100 g østershatte
1 løg
3 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
1 dåse hakkede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1½ spsk. chilisauce f.eks. Sriracha
300 g linguine
5 dl grøntsagsbouillon
1 frisk mozzarellakugle
1 tsk. sukker
1 tsk. æblecidereddike
Salt og peber
Til servering:
Frisk koriander
1 avocado
Fremgangsmåde:
- Skær de tre slags svampe i mundrette stykker. Steg dem sammen med finthakket løg og hvidløg i olie i en gryde ved middel varme, til det hele er blevet lidt blødt.
- Rør hakkede tomater, tomatpuré og chilisauce i gryden.
- Læg linguine i, hæld bouillon over, og lad retten simre under låg i 10 minutter. Rør rundt nogle gange undervejs.
- Tag låget af, og kog videre i et par minutter, til spaghettien er mør.
- Pluk mozzarellaen i grove stykker, og vend dem i retten.
- Smag til med sukker, eddike, chilisauce, salt og peber, og servér med frisk koriander og avocadotern på toppen.
![Trøffelpasta](https://imgix.familiejournal.dk/2023-09-22/ng-u4022-05.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hovedretter
Trøffelpasta