Opskrifter
Krydret thaisuppe med rejer, kokosmælk og citrongræs
Tirsdag, 6. marts 2012Opdateret 28. februaraf Kristina Marckmann
Her får du en nem opskrift på en fyldig og krydret thaisuppe fyldt med rejer. Suppen tager ingen tid at lave, og du kan nemt tilpasse, hvor stærk den skal være.

20 min
3 personer
Thaisuppe med rejer
12 tigerejer med skal
2 spsk. olie
2 fed grofthakkede hvidløg
1 tsk. sorte peberkorn
4 limeblade
2 snittede citrongræs
1 hakket chili
5 dl grønsagsbouillon
1 ds. kokosmælk
250 g champignoner i skiver
2 finthakkede chilier
Saften af 1 lime
2 tsk. sukker
3 spsk. fishsauce
2 tomater i både
2 spsk. grofthakkede koriander
Fremgangsmåde
- Pil rejerne og steg skallerne i olie ved kraftig varme sammen med hvidløg, peber, limeblade, citrongræs og chili i et par min.
- Hæld bouillonen i, lad suppebasen koge i 10 min. og hæld den gennem en sigte.
- Kog suppen op med kokosmælk, rejer, champignon og chili.
- Smag suppen til med limesaft, sukker og fiskesovs.
- Tilsæt tomatbåde og koriander og server med et stykke godt brød.

Hovedretter
Thaiwok med oksekød

Hovedretter
Kold peberfrugt-suppe med rejer og koriander