Kullerfilet med nøddepanering
(2 pers.)
45 min.
400 g kullerfilet med skind, uden ben og delt i to stykker
50 g pinjekerner
Salt og peber
40 g smør
2 spsk. hakket purløg
400 g melede kartofler, skrællede og skåret i tern
8 skalotteløg
20 g smør
2 spsk. rødvin
Lidt sukker
Tilbehør
Rucola
Kog kartoflerne uden salt i mindst 20 min. Mos med lidt smør og hold varmt. Blend pinjekerner, smør og purløg og drys salt og peber på fisken. Steg den i lidt mere smør på skindsiden i 3 min. Tag den op, læg i ildfast fad og smør nøddesmørret på kødsiden. Stil i ovnen ved 220° i 6 min., til det er sprødt. Kog 6 af de pillede skalotteløg i 5 min., til de er møre. Skær de sidste i tynde skiver og sauter i vin med lidt sukker. Server med bund af mos, så lidt salat og på toppen fisken. Sovsen rundt om.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Prøv flere gode retter med fisk...
Torskefrikassé
Tundeller med hvidkålssalat
Laks og grønt