Kylling tikka masala
Ingredienser til kylling tikka masala
(6 pers. - som del af et større måltid)
1 kylling eller dele af kylling,
der svarer til det samme)
Marinade
2-3 spsk. tikka masala krydderblanding (eller ½ glas, ca. 2 dl)
1 dl tyk yoghurt
1 tsk. paprika
2 fed hvidløg
2 cm ingefær
2 løg
2 tomater
2 røde peberfrugter
3 spsk. smør
2 spsk. tikka masala krydderblanding
2 dl piskefløde
Frisk koriander
Tilbehør
Kogt basmatiris
Fremgangsmåde til kylling tikka masala
Del kyllingen i 8 stykker. Hak hvidløget og riv ingefæren. Rør ingredienserne til marinaden sammen og smør det på kyllingestykkerne. Læg dem i ovnfast fad og lad dem trække koldt i 2 timer.
Sæt dem i ovnen ved 170º i 1 time.
Pil og hak løgene, hak tomater og rens og hak peberfrugterne. Smelt smørret og sauter løg, tomater og peberfrugter. Tilsæt tikka masala-blanding og fløde og bring til kogepunktet. Kom kyllingestykkerne i og lad det små simre i 10-15 min. Tjek, at kødet er gennemstegt. Pynt med frisk koriander.
Tip: Tikka betyder bidder og masala kryddermix. Tikka masala krydderblandingen kan enten købes som tørt krydderi eller på glas.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Marineret lam med spinat med ost og raita
Poussin med kartofler og bærsalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)