Opskrifter

Kyllingedeller med sommerkartofler

Lørdag, 10. august 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Sommerkartofler og kyllingedeller går du ikke helt galt i byen med en sommeraften. Hurtig aftensmad, der tilmed smager skønt. Få opskriften på de lækre kyllingedeller og sommerkartofler her.

Ingredienser til kyllingedeller med sommerkartofler

(4 pers.)

  • 500 g hakket kyllingekød

  • 60 g hvedemel

  • 1 æg

  • 1 dl mælk

  • ½ revet løg

  • ½ fed hvidløg

  • 1 frisk rød chili

  • 1½ tsk. salt

  • ½ tsk. peber

  • 1 agurk

  • 1 spsk. salt

  • 750 g kogte nye kartofler

  • 1 snackpeberfrugt

  • 300 g ærter i bælg

  • 1 tsk. honning

  • 2 spsk. æbleeddike

  • ½ dl rapskimolie

Prøv også: Pizza med kylling

Fremgangsmåde:

Rør en fars af kød, mel, æg, mælk, løg, hvidløg, chili, salt og peber. Halvér agurken og fjern kernerne. Skær agurken i skiver og lad dem trække med salt i 10 min. Skær kartoflerne i tern, hak snackpeberen og bælg ærterne. Rør en dressing af honning, eddike og olie og vend agurk, kartofler, ærter og snackpeber heri. Form farsen til frikadeller og steg dem gyldne ved middelhøj varme 5-6 min. på hver side og servér.

Prøv også: Tortilla med kylling