Opskrifter

Kyllingefrikadeller med bønnesalat

Tirsdag, 29. september 2009af Redaktion
Hakket kyllingekød er magert, men skal have masser af krydderier

(4 pers.)
45 min.

400-500 g hakket kyllinge- el. kalkunkød
2 æg
½ dl havregryn
½-1 dl mælk
Salt og peber
1 revet løg
Evt. 1 revet fed hvidløg
½ tsk. karry
500 g grønne bønner
1 tsk. sennepsfrø (gerne sorte)
½ tsk. hele korianderfrø
2 fed hvidløg, hakkede
1 rød chili i tynde skiver
2 cm fintrevet ingefær
Salt og peber
1-2 spsk. jordnøddeolie el. majsolie
500 g vaskede små kartofler

Tilbehør
Evt. tzatziki


Rør en fars af hakket kød, æg, havregryn, mælk, salt, peber, løg, hvidløg og karry. Sæt små frikadeller på bagepapir i bradepande. Skær kartoflerne i både eller kvarte. Sæt begge dele i ovnen ved 200° i 15 min. Tag frikadellerne ud og sæt dem på små spid. Sæt kartoflerne i ovnen igen i 15 min. mere. Lun dellerne på spiddene med. Mens det hele er i ovnen, snittes bønnerne på langs. Alle krydderierne hældes i en stor pande eller wok med olien og steges i 1 min. Bønnerne tilsættes, og der hældes ½ dl vand ved. Det småsimrer i 5 min. og serveres til frikadellerne evt. sammen med lidt tzatziki.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også...
Citronkylling med gulerodspuré
Sønderjyske- og kalkunfrikadeller
Kylling med couscoussalat