Opskrifter

Laap - millionbøf på laotisk

Mandag, 23. august 2010af Redaktion
Millionbøf med et twist

(4 pers.)

500 g hakket el. endnu bedre skrabet oksekød (ligesom til græsk gyros)
2 cm finthakket galangarod
2 spsk. fiskesovs
2 spsk. limesaft
1 tsk. sukker
½ tsk. knust, tørret chili
10 fintskivede skalotteløg, som marineres i 1 tsk. groft salt og lidt citronsaft
4 hakkede forårsløg
2 tsk. ris (der først tørres på pande, til lige før de bruner)
½ bdt. mynte
½ bdt. thailandsk (el. alm. fransk) basilikum
½ bdt. kørvel


Tilbehør: sprøde grønsager som agurk i skiver, tomater i skiver, blade af spidskål, nye små gulerødder osv.
Lynsteg kødet i wok, bland galanga, fiskesovs, limesaft, sukker og chili og rør det i. Bland med marinerede skalotter, peber, tørristet ris, forårsløg og hakkede krydderurter. Lad det bare lige stege 20 sek., efter at urterne er kommet i. Server med sprøde grønsager, der bruges som knas til kødsovsen. I Laos har de ikke små, sprøde gulerødder, men de dur faktisk ret godt til. Til gengæld har de lange bønner, som vi ikke har. Sukkerærter kan også bruges.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Se flere opskrifter her...
Laotiske grillpølser med lynstegt grønt
Fisk amok - Cambodjas nationale fiskeret
Pasta med tigerejer og limesovs