Laotiske grillpølser med lynstegt grønt
(4 pers.)
10 fed hvidløg
10 små skalotteløg
10 sorte peberkorn
500 g svinekød til pølse (mindst 20% fedt)
1 tsk. salt
Ca 75 cm svinetarm
Olie til stegning
500 g småbladet spinat
1 fed hvidløg
1 rød chili
Jeow (krydderblanding)
5 røde chilier
1 fed hvidløg
5 forårsløg
½ tsk. salt
1 lille bdt. koriander
Kør hvidløg, skalotteløg og peberkorn (knust) med kødet i en kødhakker og stop det i tarm til små tykke pølser på ca 6 cm's længde. Steg pølserne på grillpande ved moderat varme, til de er helt gennemstegte. Spinat lynsteges med lidt hvidløg og hakket chili. Jeow kan laves i god tid og bruges som en slags tilbehør til mange kød- og risretter. Hold chili, løg og hvidløg ind i gasflamme eller tilsvarende, så skallen bruner og kan pilles af. Af forårsløget anvendes kun selve det lille løg, ikke den grønne top. Blend eller knus i morter til en pasta, der krydres med hakket koriander.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Se flere opskrifter her...
Svinemørbrad med sommersalat
Stegte koteletter på ben i asiatisk rødvinssovs
Krydrede oskespid med paprikasovs