Opskrifter

Laks med dildmarinade

Onsdag, 27. februar 2019Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Laks, kartofler, broccoli, rosenkål, forårsløg og dildmarinade - dette fad rummer intet mindre end en himmelsk ret!

Ingredienser til laks med dildmarinade:

(3 pers.)

650 g små kartofler
1 bdt. dild
1 skalotteløg
2 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
500 g laksefileter
Salt og peber
1 broccoli
250 g rosenkål
1 bdt. forårsløg
1 spsk. olivenolie
½ usprøjtet citron

Prøv også: Grillet laks med blomkålscouscous

Fremgangsmåde:

Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15 min.
Hak dild og løg fint og bland det med citronsaft og olie.
Læg laksen i en bradepande beklædt med bagepapir, fordel dildmarinaden over og krydr med salt og peber.
Rens broccoli og rosenkål og skær forårsløg og broccoli i mindre stykker.
Bland grøntsagerne med kartofler, olivenolie og 2 tsk. revet citronskal, fordel blandingen rundt om laksen, bag den ved 200° i 20 min. og servér.

Se også: Filotærte med svinekød, porrer og ærter