Langtidsstegt kalvespidsbryst
(4-5 pers.)
Ca. 1½ kg spidsbryst af ungkvæg
2 tsk. salt
Rigelig groftkværnet peber
1-1½ spsk. friske timianblade
Sauce
1 dl rødvin
1 tsk. dijonsennep
Lidt god, kraftig kødbouillon
Gnid kødet med salt, peber og timian og læg det i en lille bradepande eller ildfast fad. Sæt kødet i kold ovn og tænd på 200°. Lad det stege 1 time. Tag kødet ud og tilsæt 4 dl vand. Læg folie over fadet og pres det godt ned om kanten. Steg videre i godt 2 timer ved 200°. Hæld stegeskyen i en gryde og tilsæt rødvin. Kog godt igennem og smag til med kødbouillon, sennep, timian, salt og peber. Skyen kan jævnes lidt.
Server med små kartofler og broccoli.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere lækre retter med kød...
Røde koteletter med fennikelrisotto
Culotte med rodfrugter og urtemarinade
Krydderstegt tykkam med urtemos