Opskrifter

Lasagne

Mandag, 5. november 2012af Redaktion
En god lasagne, der også kan serveres for mælkeallergikere

(3 pers.)

Ingredienser

400 g hakket oksekød
1 spsk. olie
1 løg
1 fed hvidløg
1 ds. flåede tomater
2 tsk. oregano
1½ tsk. salt
1 knsp. peber

Bechamelsovs
4½ dl ris- el. sojamælk
30 g mel
½ dl sojafløde
1 knsp. revet muskatnød
1 tsk. salt
1 knsp. peber
250 g lasagneplader
2 spsk. majsgryn

JEG ELSKER MORMORMAD

Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her

Sådan gør du
Svits kødet i olien sammen med det hakkede løg og hvidløg. Tilsæt flåede tomater, oregano, salt og peber og lad sovsen koge igennem. Varm ris- el. sojamælken op under omrøring og ryst mel og fløde sammen i en melryster. Rør meljævningen i mælken, kog sovsen igennem og smag til med salt, peber og muskat. Smør et ovnfast fad med olie og læg et lag lasagneplader i bunden. Læg et tyndt lag kødsovs oven på og sidst bechamelsovs. Læg lagene skiftevis, til det hele er brugt, og afslut med bechamelsovs. Drys lasagnen med majsgryn og bag den i ovnen ved 180° i 35-40 min.

Madopskrift: Kristina Marckmann

Flere opskrifter...
Cannelloni med spinatfyld
Bøf stroganoff


Se flere retter fra mormorkøkkenet her...