Lavkarbo-cheesecake med jordbær
Ingredienser til lavkarbo cheesecake med jordbær
Bund til cheesecake
100 g mandler
50 g smør
2 tsk. Sukrin
Miderste lag til cheesecake
4 bl. husblas
200 g flødeost
2 pasteuriserede æggeblommer
1½ pasteuriserede æggehvider
2 dl cremefraiche
2 tsk. fintrevet, usprøjtet citronskal
50 g Sukrin melis
Gelé til cheesecake
500 g jordbær
2 spsk. Sukrin
½ dl vand
3 bl. husblas
Prøv også: Mørk chokolademousse til Lavkarbo-kuren
Fremgangsmåde til Lavkarbo cheesecake med jordbær
Bund: Blend mandlerne, smelt smørret og rør smør, mandler og Sukrin godt sammen. Bred blandingen ud på en plade med bagepapir, bag den ved 175° i 10-12 min. og lad den afkøle. Smuldr mandelblandingen og tryk den sammen i bunden af en springform (20 cm).
Miderste lag: Udblød og smelt husblassen og lad den afkøle let. Rør flødeosten med æggeblommer, cremefraiche og citronskal. Rør den let afkølede husblas i osteblandingen. Pisk hviderne stive med Sukrin melis og vend dem i osteblandingen. Fordel blandingen over mandelbunden og stil dine cheesecake koldt i et par timer.
Gelé: Udblød husblassen, skær halvdelen af jordbærrene i skiver og fordel dem over kagen. Hak resten af bærrene, kog ud med Sukrin og vand og purér bærrene igennem en sigte. Tilsæt husblassen, rør, til den er opløst, og lad det køle lidt. Hæld jordbær-geléen over din cheesecake og stil den koldt, til geléen har sat sig.
Pynt din cheesecake med lidt citronmelisse
Lavkarbo-opskrift: Kristina Marckmann
Læs også: Sådan fungerer Lavkarbo
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren
Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.
Flere lavkarbo-desserter i galleriet: