Letsaltet mørbrad med salat
(6 pers. til frokost)
1 stor, afpudset svinemørbrad
Lage
1 dl kogende vand
½ tsk. sukker
1 spsk. salt
Smør til stegning
Rør vand, sukker og salt sammen og lad det blive koldt. Læg mørbraden i en plastpose og hæld lagen ved. Luk posen og læg den i køleskab 1 døgn, vend den nogle gange. Dup mørbraden tør og brun den på pande i smør. Dæmp varmen og steg den 4-5 min. på hver side, 8-10 min. i alt.
Appelsin-sellerisalat
4-5 sprøde stilke bladselleri
3 usprøjtede appelsiner
½-1 rød chili
Marinade
2 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
TIP
Hvis selleristilkene er lidt slatne, genvinder de sprødheden i iskoldt vand i køleskabet, og hvis de er lidt grove, skrælles de med kartoffelskræller.
Snit selleristilkene smalt på tværs. Skær skrællen af alle appelsinerne og skær dem i både uden hinder. Hak chilien fint. Bland alt i en skål. Pisk marinaden sammen og hæld den over. Lad salaten trække ½-1time. Pynt med appelsinskal og oliven.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere juleretter med gris...
Ingefærkrydrede
revelsben
Rosmarinstegt
flæskesteg
Medisterpølse
DE FINESTE JULEGODTER
Den smarte julekageform er i silikone, hvis egenskaber gør, at chokoladen, isen etc. nemt falder ud. Formen kan købes for 199 kr. i Familie Journals Shop... (link fjernet)
Få tjek på al julemaden her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)