Opskrifter

Linguini med skaldyr

Torsdag, 9. oktober 2014af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Lav en skøn pastaret med store rejer, kammuslinger og blåmuslinger

Opskrift på pastagratin

(2 pers.)

200 g linguini
2 spsk. olivenolie
3 fed hvidløg
100 g store rejer
100 g kammuslinger
300 g blåmuslinger
½ usprøjtet citron
2 dl tør hvidvin
10 tråde safran
Salt og peber
4 spsk. piskefløde
½ bdt. persille

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

Fremgangsmåde til pastagratinen

Kog pastaen i rigeligt saltet vand og giv dem 2 min. mindre end anvist på pakken. Pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem ved lav varme i olien, tilsæt rejer og kammuslinger og steg i 45 sek. Tag dem op, men lad gerne lidt hvidløg blive på panden.

Skrub blåmuslingerne grundigt. Riv citronen og pres saften af den. Kom muslingerne op i panden og tilsæt hvidvin, safran, salt og peber. Læg låg eller alufolio over og damp muslingerne til de åbner sig. Tilsæt citronsaft og fintrevetskal og fløde og smag sovsen til. Hæld vandet fra pastaen og kom pasta og skaldyr tilbage på panden. Lad det koge i 1-2 min. og servér straks med masser af hakket persille.


Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!

Kun 20,- per stk.