Marineret andebryst med kanelpærer
Ingredienser til marineret andebryst med kanelpærer
(4 pers.)
1 stort eller 2 små andebryster
Lage
½ flaske rødvin
1 stang kanel
5 hele kardemommebælge
2 nelliker
10 fennikelfrø
1 tsk. sennepsfrø
1 laurbærblad
1 chili uden kerner
1 cm ingefær
2 tsk. sukker
Salt og peber
Prøv også andebryst med blommesovs
ER DU OGSÅ JULEENTUSIAST?
Vil du have juleopskrifter, kreative dekorationer, tips og gode gaveidéer - eller vil du dele dine tips? Besøg vores hyggelige julefællesskab på Facebook
Pærer
4-6 pærer
½ flaske rødvin
100 g sukker
2 kanelstænger
Kartofler
Kartofler i tern
Andefedt
Timian
Salt
Sådan gør du
Bring rødvinen til kogepunktet med alle krydderierne og sukkeret. Sluk og læg andebrysterne i lagen natten over og stil dem koldt. Bring den anden del af rødvinen i kog med sukker og kanelstænger. Skræl pærerne og læg dem i rødvinslagen og lad dem koge med i 3 min. Sluk og afkøl i lagen. Stil dem koldt. Tag andebrysterne op af lagen og læg dem på en rist. Drys dem med salt og peber og steg dem i ovnen, over en bradepande, ved 225° i 25 min. Kog marinaden igennem, si den, kog den ind og tilsæt lidt af andefedtet. Steg kartoflerne i andefedt, læg dem i et fad og drys med timian og salt, steg dem færdige i ovnen ved siden af andebrysterne.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Julens klassikere
Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god, gammeldags jul med masser af hygge...