Opskrifter

Marokkansk lammegryde

Onsdag, 12. februar 2020Af Julie Hey. Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
God tid giver god mad. Her er opskriften på en lækker marokkansk lammegryde, der næsten laver og passer sig selv.

Ingredienser til marokkansk lammegryde:

(4 personer)

  • Ca. 1,2 kg lammekød uden ben (nakke, bov, kølle, skank)
  • 1 dl olivenolie
  • ½ spsk. paprika
  • ½ spsk. spidskommen
  • ½ spsk. stødt koriander
  • ½ spsk. kanel
  • ½ spsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. chiliflager
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 stort løg
  • 2½ dl rødvin
  • 4 tomater
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 100 g mandler
  • 150 g soltørrede abrikoser
  • Mynte

Se også: Lam navarin a la printaníere

Tilbehør:

  • Couscous, bulgur eller ris

Prøv også: Lam tikka masala med tomat-agurke-salat

Fremgangsmåde:

Skær lammekødet i grove tern. Vend det med olie, krydderier, presset hvidløg, salt og peber. Brun kødet let. Pil løget, skær det i kvarter og i tynde strimler. Vend løgene med lammekødet i gryden, hæld rødvin over, og lad det bruse op og simre.

Skyl tomaterne, og skær dem i både. Hæld tomater og bouillon i gryden, og lad det simre under låg i ca. 1½ time. Smut 2/3 af mandlerne.

Se også: Braiseret lam med oliven og nøddepilau

Skær abrikoserne i strimler, og hak resten af de hele mandler groft. Kom de smuttede hele mandler og 2/3 af abrikosstrimlerne i gryden, og lad det simre i yderligere 20 minutter.

Drys retten med de hakkede mandler, resten af abrikosstrimlerne samt hakket mynte, og servér evt. med couscous, bulgur eller ris.

Prøv også: Spinatsalat med lammemørbrad