Opskrifter
Mør kalvebov med flæsk og rødbeder i fløde
Onsdag, 31. marts 2010Opdateret 10. martsaf Helle Brønnum Carlsen
Denne kalvebov i stegeso er et helt perfekt gæstemåltid, der stort set passer sig selv i ovnen. Kan serveres hele året rundt!

2 t og 10 min
4 personer
Kalvebov med rødbeder
800 g rødbeder
4 skalotteløg
100 g flæsk (enten fersk el. saltet)
1 laurbærblad
4 kviste persille
4 kviste timian
3 dl hvidvin
1 dl vand
1 kg kalvebov med ben
Salt og peber
1 spsk. smør
1½ dl piskefløde el. cremefraiche 38%
Tilbehør
Grøn salat med dampede bønner
Fremgangsmåde
- Skræl rødbederne og skær dem i store, grove tern.
- Pil løgene og skær dem i kvarte.
- Skær flæsket i tern.
- Vend rødbeder, løg, flæsk og krydderurter sammen i bunden af stegesoen, drys med salt og peber og hæld vin og vand over.
- Brun kalveboven, drysset med salt og peber, kort på en pande i smør, læg den oven på rødbederne og læg låg over. Stilles i 175° varm ovn i 2 timer.
- Tag kødet op og lad det lige hvile 10 min.
- Hæld fløden over rødbederne og lad det simre uden låg i ovnen ved 200° i 10 min.
- Skær så kødet af benet og skær i skiver.
- Server med salat og bønner.

Hovedretter
Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips

Hovedretter
Rødbedesuppe med friteret drys