Opskrifter

Mørbrad i fad

Torsdag, 2. marts 2017af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Mørbrad i fad kan laves på mange forskellige måder. Til denne version serveres svinemørbraden med en lækker tomat-flødesauce.

Opskrift på mørbrad i fad

(3 pers.)

1 svinemørbrad
1 spsk. olie
150 g bacontern
1 porre
400 g champignoner
1 ds. hakkede tomater
1 peberfrugt
1 dl hakket persille
1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
1 dl fløde
50 g revet ost

Vi har samlet 15 retter med svinemørbrad, som du kan servere på både hverdagsaftener og ved festlige lejligheder

Sådan laver du mørbrad i fad

Skær mørbraden i 2 cm tykke skiver, brun dem i olien ved høj varme og læg dem i et ovnfast fad.

Rist baconternene, skær porrerne i ringe og skær champignonerne i kvarte. Svits porre og champignoner sammen med baconen, til det begynder at tage farve.

Tilsæt tomater, peberfrugt i strimler, persille, salt og peber og bring saucen i kog. Rør fløden i, hæld saucen over mørbraden og drys med revet ost.

Steg retten færdig i ovnen ved 225° i 20 min. og servér med kartoffelsne.

Prøv også: En lækker mørbrad med pebersauce