Mørbradgryde med æbler og svampe
Ingredienser til mørbradgryde med æbler og svampe
(Mørbradgryde til 4 pers.)
2 svinemørbrad (a 350 g)
20 g smør
Salt og peber
2 løg
1 dl vand
2 dl hvidvin
500 g blandede svampe
2 spsk. olivenolie
4-5 æbler
1 dl piskefløde
½ bundt persille
Tilbehør til mørbradgryde
Kogte ris og grøn salat
Fremgangsmåde til mørbradgryde
Skær mørbraderne ud i bøffer og brun dem lidt ad gangen i smør i en gryde. Drys med salt og peber. Tag kødet op, hak løgene og steg dem i smørret. Kom vand og vin ved og lad det reducere til det halve.
Steg svampene i olie, til de er brune. Drys med salt og peber.
Del æbler i kvarte med skræl på og kom i gryden til løgene sammen med kødet. Lad det simre i 5 min. Vend svampe og fløde i og smag til med salt, peber og masser af hakket persille.
Servér mørbradgryde med ris og grøn salat.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere opskrifter på mørbradgryde
Her får du opskriften på
mørbradgryde i den
klassiske version Skøn Mørbradgryde
Prøv opskriften på
mørbradgryde med pølser
bacon og peberfrugt
Mørbradgryde med mos
Her får du opskriften på
mørbradgryde med mos
af rosenkål og flødeost Krydret mørbradgryde
Prøv den klassiske opskrift
på mørbradgryde, men med
et tvist
Mørbradgryde med bønner
Her får du opskriften på en
lækker mørbradgryde med
grønnebønner Lækker mørbradgryde
Prøv denne lækre opskrift
på mørbradgryde med
peber
Mørbradgryde med porter
Her får du en anderledes opskrift
på mørbradgryde, nemlig med
porter Krydret mørbradgyde
Her får du en skøn opskrift
på en krydret udgave af
mørbradgryden
Find flere opskrifter her...
Marineret lam spinat med ost og raita
Bønnegryde med chorizo
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)