Opskrifter

Mørbradgryde med æbler og svampe

Mandag, 21. september 2009af Redaktion
Lækker efterårs-middag med masser af smag

(4 pers.)

2 svinemørbrad (a 350 g)
Salt og peber
2 løg, hakkede
20 g smør
1 dl vand
2 dl hvidvin
500 g blandede svampe
2 spsk. olivenolie
4-5 æbler
1 dl piskefløde
½ bdt. hakket persille

Tilbehør
Kogte ris
Grøn salat

Skær mørbraderne ud i bøffer og brun dem lidt ad gangen i gryde. Drys med salt og peber. Tag kødet op og steg løgene i smørret. Kom vand og vin ved og lad det reducere til det halve. Steg svampene i olie, til de er brune. Drys med salt og peber. Del æbler i kvarte med skræl på og kom i gryden til løgene sammen med kødet. Lad det simre i 5 min. Vend svampe og fløde i og smag til med salt, peber og masser af hakket persille. Server med ris og grøn salat.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen

Prøv flere gode retter med æbler...
Kylling i ovn med æbler og spinat
Svineskank i æblesovs

Og så lidt sødt...
Æblestang med marinerede svesker
Æblebradepandekage