(6 pers.)
1 stor kylling på ca. 1800 g
2 løg
2 fed hvidløg
3 stilke bladselleri
2 gulerødder
25 g smør
Ca. 1 spsk. karry
1¾ l hønsebouillon
12 kviste timian
1 stort syrligt æble
2 dl fløde
Salt og peber
TIP
Karrymængden afhænger af karrytypen, jeg brugte Madras curry.
Tilbehør
Løse ris
Rosiner
Mangochutney
Skær kyllingen i kvarte stykker. Pil og hak løg og hvidløg. Snit bladsellerien. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Svits grønsagerne 4-5 min. i en gryde i 15 g smør med karry under jævnlig omrøring. Tag grønsagerne op. Smelt resten af smørret i gryden og læg kyllingestykkerne ned. Lad dem snurre lidt på begge sider, uden at de tager farve. Hæld grønsagerne tilbage i gryden og hæld bouillon ved. Bring suppen i kog og skum den. Tilsæt ½ spsk. salt og timian. Kog under låg, til kyllingen er mør, det tager ca. 1 time. Tag kyllingen op og pil kødet fra skind og ben. Skær kødet i lidt mindre stykker, så de kan spises med ske. Tag timian op og skum suppen for fedt.
Hertil kan forberedes. Varm suppen op. Riv æblet groft og kom det i suppen sammen med kyllingekød og fløde. Varm igennem og smag til med salt.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Prøv flere lækre supper...
Rodsuppe med smørstegte svampe
Fiskesuppe
Aspargessuppe med kørvel og pocherede æg