Opskrifter
Nemme benløse fugle af kalvekød med bacon
Mandag, 28. december 2009Opdateret I gåraf Helle Brønnum Carlsen. Foto: Jette M. Vesterager
Benløse fugle er en klassisk ret af kalve- eller oksekød. Denne version er lavet med bacon, der er rullet om kødet, så det bliver små pakker.

1 t og 30 min
4 personer
Benløse fugle
8 tynde skiver kalve- el. oksekød skåret af tykkam
50 g bacon i skiver
1 stort løg
Salt og peber
25 g smør
20 g mel
3 dl kødsuppe/sky
Kødnåle
Tilbehør
Kartoffelmos og grøn salat
Fremgangsmåde
TIP: Drys gremolata - den italienske klassiker inden for drys - over retten.
- Hvis ikke kødskiverne er banket meget flade, gøres dette.
- Læg bacon ud og en kødskive over.
- Drys med hakket løg, salt og peber og rul til små roulader, hvor baconen kommer til at være synlig, mens løget er fyld.
- Luk med kødnåle.
- Brun rullerne i smør.
- Kom vand ved (ca. 3 dl) til det dækker og kog i 40 min. ved svag varme.
- Tag kødet op.
- Rør melet med lidt koldt vand og kom i suppen og kog i 3 min. Læg rullerne tilbage og smag til.

Hovedretter
Kalvecuvette med bagte jordskokker og grønkålschips

Hovedretter
Benløse fugle: Den klassiske opskrift med fersk spæk