Nytårsmenu: Tapas, snacks og forretter til nytår
Tapas og foretter til din nytårsmenu
Brug nedenstående nytårsmenu som snacks, tapas eller forretter til nytår. Velbekomme!
- Salatbåde med thaikylling
- Laksetoast
- Serrano-bruschetta
- Olivensnurrer
- Orangekonfekt
Nytårsmenu: Salatbåde med thaikylling
(12 pers.)
2 fed hvidløg
1 rød chili
500 g kyllingefilét
2 hjertesalathoveder
1-2 spsk. jordnøddeolie
3 spsk. soja
2 tsk. fiskesovs
2 spsk. sød chilisovs (thai eller vietnamesisk)
Saften af 2-3 citroner
Salt og peber
1 bdt. thai basilikum
1 bdt. koriander (eller mynte)
Pil og hak hvidløg. Udkern chili og hak den. Skær kyllingekødet i små stykker. Rens salatbladene og stil dem klar på en bakke. Steg hvidløg og chili i olien, kom kyllingen på og steg i 2 min. Rør soja, fiskesovs, chilisovs og citronsaft sammen med lidt salt og peber. Kom det over kødet og lad det lige dampe af i 2 min. Køl evt. retten ned her og fortsæt lige før servering. Rør hakkede krydderurter i, mens retten stadig er på blusset, men sluk så straks. Anret i salatbladene og servér.
Ønsker du en nytårsmenu med fisk:
Nytårsmenu med skaldyr og fisk
Nytårsmenu: Laksetoast
(12 stk.)
150 g røget laks
150 g varmrøget ørred eller laks
1½ dl cremefraiche 38%
1 cm peberrod
Skal og saft af 1 usprøjtet citron
½ bundt dild
6 skiver groft toastbrød
Hak fisken groft. Rør med cremefraiche og fintrevet, frisk peberrod, citronsaft og -skal og smag til med dild, salt og peber. Rist brødene og skær dem i trekanter og smør laksen på.
Nytårsmenu: Serrano-bruschetta
(12 pers.)
½ flutes
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
6 modne tomater
½ bdt. basilikum
Salt og peber
12 skiver serranoskinke
Skær brødet i 12 skiver og rist det. Dryp en anelse olie på og gnid med et over-skåret fed hvidløg. Pil og hak det andet hvidløg. Hak tomaterne groft. Bland dem med hakket basilikum, salt, peber og resten af olien. Læg en skive skinke på hvidløgsbrødet.
Læg en skefuld tomatsalsa over.
Se også: Skønne voksendesserter og -kager med alkohol eller kaffe i
Nytårsmenu: Olivensnurrer
(12 stk.)
10 g gær
3 dl lunet vand
2 tsk. salt
200 g durummel
1 spsk. olivenolie
150 g stærkt hvedemel (tipo 00)
75 g sorte, udstenede oliven
12 kviste frisk rosmarin
Dip
200 g blød, frisk gedeost
20 g syltet appelsin- eller citronskal
1 spsk. knust, rosa peberkorn
Udblød gæren i vandet. Kom salt, durummel og olie i. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og fortsæt, til dejen er til at ælte med hænderne på bordet. Hak oliven og rosmarin og ælt begge dele i dejen. Lad dejen hæve i 45 min. tildækket.
Rul dejen ud til et rektangel på 30 x 20 cm. Skær i strimler, så det giver 12 stk. i alt, og sno hver skive godt. Læg på bageplade og bag ved 220º i 12-15 min. Drys evt. med mel inden bagning.
Rør osten med hakket citrusskal og knust peber og servér, så den kan bruges som let dip.
Dessert til nytår: Orangekonfekt
(12 pers.)
250 g marcipan
½ æggehvide
50 g flormelis
2 dl cremefraiche 38%
1 vaniljestang
1 dl orangemarmelade
Ælt marcipan med æggehvide og flormelis (gem noget til fyldet). Del dejen i 12 stykker og form små skåle (smørtyve), som bages ved 200º i 8 min.
Afkøl og fyld med en creme af cremefraiche, resten af sukkeret og kornene af vaniljestangen. Kom en
teskefuld marmelade i.
Se også: Server en lækker chokoladekage til nytår. Få masser af opskrifter her
Flere snacks til din nytårsmenu?
I galleriet nedenfor finder du mange flere hapsere, som du kan servere nytårsaften.
God fornøjelse og godt nytår!