Ønskemad: Madpakker
Hver måned opfylder Helle Brønnum en læsers ønske om madopskrifter.
Ønske
Marianne Olsen fra Farum skriver:
Vi er en familie på fire, hvor jeg smører maden til en "traditionel" mand (der helst vil have smørrebrød) og to børn, Lucas på ni (han kan ikke lide fisk - til nød tun) og Emilie på 12, (som ofte er på farten, så det skal helst være sandwich).
Hvordan får jeg skabt fornyelse?
Jeg ønsker mig en oversigt, gode idéer og nogle enkle opskrifter som kan laves i god tid, fryses og bruges i madpakkerne.
Selv har jeg mulighed for at spise på mit arbejde.
Helle Brønnums forslag
Din mand skal have rugbrød, og børnene skal også have dette gode stykke kulturhistorie ind imellem, så bag selv eller brug lidt penge på at købe et godt brød. Dvs. rugbrød til din mand hver dag - en tyk hel skive, så er der plads til lidt mayonnaise eller et lidt federe pålæg. Drop smøragtigt klister og giv plads til lidt mayonnaise.
Det er også godt til at holde sammen på sandwich, og så skal man også altid have lidt salat og karse i huset. Det pifter op.
YDERLIGERE IDÉBANK
- Fisk
Fiskefrikadeller
Røget laks
Rørt mayosalat med hvid, kogt fisk (f.eks. lyssej) og grønne urter - Kød
En rest kylling
Kold steg i skiver
Frikadeller - Grønt
Spinattærte el. pirog
Kartoffelpizza
Ris el. bulgursalat med grønsager og en yoghurtdressing
Til manden:
Forslag til ugen der suppleres med 1-2 skiver med rullepølse, leverpostej el. fiskepålæg (sild, torskerogn):
Mandag: Hel rugbrød med hårdkogt æg, herunder lidt mayonnaise og et grønt drys (karse)
Tirsdag: Hel rugbrød med tomater og agurker på skift, lidt mayonnaise som smør og et grønt drys
Onsdag: Hel rugbrød med grøn salat, stærk pølse og agurkeskiver
Torsdag: Hel rugbrød med tunsalat, ærter og citronbåd
Fredag: Hel rugbrød med rilette, kyllingestykke el. paté, syltede cornichoner og små cherrytomater
Til datteren:
Mandag: Rugklapper med æggesalat og 1 æble
Tirsdag: Mozarella og tomat sandwich i rugbrød med grøn pesto og salatblade
Onsdag: Aflang grovflute med grøn salat, pesto, stærk pølse og soltørrede tomater
Torsdag: Grov sandwichbolle med tunsalat, grøn salat og evt. lidt majskolbe
Fredag: Grovflute med kylling og skinke (en slags clubsandwich)
Til sønnen:
Mandag: Rugklapper med æggesalat, 1 skrællet gulerod i små stænger, små blomkålsbuketter el. et stykke frugt
Tirsdag: 2 små calzonebrød (af den halve dej laves pirogger til fredag) med 1 avocado og appelsin i både
Onsdag: Rugbrød med grøn salat, stærk pølse og agurkeklods
Torsdag: Madpandekage (tortilla) med tunsalat, majs, tomat, agurk (for at lokke fisken i ham bruges tortillaen som svøb)
Fredag: Pirog med skinke, kylling og broccoli (når det grønne er indbagt, glider det lettere ned)
Få opskrifterne her:
Rugbrødslommer med
grøn æggesalat
Små calzonebrød og
skinkepirogger
Tunsalat
Se også:
80 gæster til kobberbryllup.
30 gæster til barnedåb.
Prøv...
Mange lækre supper.
Gode gryderetter.
Mere mad til festen...
Velkomstdrink med skorper
Mundgodt til reception i haven
Middelhavsbuffet