Oksecuvette i grøn sauce
Ingredienser til oksecuvette i grøn sauce
(6-8 pers.)
1 kg oksecuvette
1½ l vand
1½ tsk. salt
6 peberkorn
2 laurbærblade
4 stilke persille
1 løg
Marinade
3 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket oregano
2 spsk. hakket dild
1 spsk. hakket kapers
¾ dl olie
1½ spsk. æblecider-vineddike
Ca. 3 spsk. suppe fra kødet
Salt og peber
Pynt
2-3 tomater
Fremgangsmåde til oksecuvette i grøn sauce
Bring kødet i kog i vandet og skum suppen. Tilsæt salt, peberkorn, laurbærblad, persille og løg. Kog kødet 1½-2 timer ved svag varme, til det er mørt. Tag kødet op og læg det i let pres mellem 2 tallerkner, mens det køler af.
Kog suppen ind uden låg til bouillon.
Pisk ingredienserne til marinaden sammen og smag den til med salt og peber. Skær kødet i pæne skiver og læg dem i et halvdybt fad. Hæld marinaden over og lad kødet trække et par timer. Pynt med tomatbåde.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Ølbraiserede svinekæber
Kalveragout
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)