(4 pers.)
30 min. + 3 timer i gryden
2 kg oksehaler
Lidt olivenolie
2 gulerødder
2 persillerødder
200 g små skalotteløg eller perleløg
Ca. 1 dl hvedemel
1 lille dåse tomatpuré
Frisk timian
Salt og peber
2 laurbærblade
1 bundt friskhakket persille
Tilbehør
Kartoffelmos
Brun halerne i lidt olie ad 3-4 omgange. Vend dem i mel med salt og peber og kom dem tilbage i gryden, så melet lige bliver brunet let. Kom vand ved, til det dækker, og rør op med tomatpuré.
Kog op og skum af. Kom laurbær og timian ved. Læg låg på og lad det småsimre ved laveste varme i 3 timer, til kødet falder fra benene. Rens gule- og persillerødder og skær i mindre stykker. Pil løgene. Steg det hele i en pande for sig og drys med salt og peber.
Tag laurbær og timian op fra halerne og kog sovsen tyk ved fordampning. Tilsæt så grønsagerne og drys med persille. Smag til og server med kartoffelmos.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
PRAKTISK KOGE- OG SKYLLENET
Gør madlavningen lidt lettere med koge- og skyllenettet fra Lékué.
Fås for 99 kr. i Familie Journals Shop (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Kalvegryde med vin og krydret drys
Italiensk farsbrød med skinke
Siciliansk oksegryde
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)