Opskrifter

Langtidskogt oksehalesuppe med porrer, persille og gulerødder

Fredag, 30. marts 2012Opdateret 26. februaraf Kristina Marckmann
Langtidskogt oksehalesuppe med grønt er en nem og lækker simresuppe, der er fyldt med næring og smag og ikke mindst supermørt kød.
3 t og 35 min
4 personer
Oksehalesuppe
1½ kg oksehaler
2 spsk. smør
1 løg
1 persillerod
2 porrer
2½ l vand
1 bundt bredbladet persille
1 spsk. paprika
1 tsk. peber
1 spsk. salt
3 gulerødder i tern
3 spsk. mel
2 spsk. tomatpuré
½ dl sherry
100 g ærter
4 kogte æg
Tilbehør
Groft brød

Fremgangsmåde

  1. Brun halerne i smørret og tag dem op.
  2. Pil løgene og hak dem. Skræl persillerod og porre, skær dem i mindre stykker og brun dem sammen med løgene i smør.
  3. Kom halerne ned til grøntsagerne, hæld vand ved og lad det koge op.
  4. Skum urenhederne af suppen, tilsæt halvdelen af persillen og krydderierne og lad suppen småsimre i 3 timer, til kødet er mørt.
  5. Tag kødet op og sigt suppen.
  6. Kog suppen med gulerodstern i 5 min.
  7. Rør melet ud i lidt vand og jævn suppen.
  8. Kom halerne tilbage i suppen og smag til med tomatpuré og sherry.
  9. Tilsæt ærterne og server med halve kogte æg og lidt groft brød.