Opskrifter

Ovnbagt kylling tikka masala

Onsdag, 29. august 2018af Gitte Heidi Rasmussen.
Tikka masala er lig med dejligt krydret mad, og denne ovnbagte kyllingeret er da også takket være den krydrede smag noget så lækker.

Ingredienser til ovnbagt kylling tikka masala:

(4 pers.)

1 hel kylling ca. 1½ kg
1 spsk. tikka masala-karrypasta
Lidt olie
Salt og peber
600 g små kartofler
1 blomkål
Persille

Tilbehør:
Naanbrød og evt. 
yoghurt

Læs også: Sammenkogt kylling tikka masala

Fremgangsmåde:

Partér kyllingen i lår og bryst og del hvert bryststykke i to. Skær dybe snit i lårene, så varmen hurtigere kommer ind i kødet.
Smør kødet med tikka masala rørt med lidt olie.
Læg stykkerne i et ovnfast fad og kom kartoflerne ved.
Sæt fadet i ovnen ved 200° i 30 min.
Del blomkålen i små buketter og blanchér dem hurtigt i kogende vand.
Kom blomkålen ved kyllingen, ryst fadet, så karryskyen fordeles, og sæt fadet tilbage i ovnen endnu 15 min.
Drys godt med hakket persille og servér med lunt naanbrød og måske lidt yoghurt.

Se også: Lam tikka masala med tomat-agurkesalat