(2 pers.)
2 rødtunger, flåede, men på ben
1 skalotteløg
400 g kartofler
1 buket broccoli med stilk
1 fed hvidløg
Revet skal og saft af ½ usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
6 cherrytomater
Kog kartoflerne i saltet vand i 20 min. Læg rødtungerne i et ovnfast fad og drys med salt, peber og olivenolie. Stil i ovnen i 8-10 min. ved 225°, til kødet slipper benene. Skær broccolibuketterne af stilken, del dem i små og damp dem i lidt saltet vand i 3 min. Skræl stilken og skær den i ultratynde skiver (brug evt. skrælleren).
Kom olie i en pande og steg løg og hvidløg i skiver ved lav varme. Vend flager af stilke op i sammen med dampede, afvandede broccolibuketter og hæld citronskal og saft ved. Lige inden det er klart, vendes halve cherrytomater i, og det serveres til fisken.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
DEN IDEELLE SPRINGFORM
En ideel springform til bagning og nedfrysning. Formen slipper let, er 100% tæt og bestandig overfor skrammer. Formen fås i shoppen for 269 kr. (link fjernet)
Find flere opskrifter her...
Sennepsild med karse
Ingefærgravad laks
Fiskesuppe med tomat og basilikumbrød
Få tjek på al julemaden her...
Gå ikke glip af årets julekalender - præmier for over 75.000 kr.
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)