Opskrifter
Pasta med langtidssimret ragout
Fredag, 17. februar 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Byd venner eller familie på lækker pasta med langtidssimret ragout. Retten skal simre i mindst halvanden time, men tager kun 15 min. at forberede.
![](https://imgix.familiejournal.dk/aurora-images/aurora-6402987-md5-a626fadf27ffbc1edac9fa28a778b874.jpeg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&fp-x=0.57&fp-y=0.55)
1 t og 45 min
4 personer
Pasta med langtidssimret ragout:
150 g pancetta eller bacon
1 løg
1 stilk bladselleri
2 gulerødder
225 g hakket oksekød
225 g hakket svinekød
1 dl rødvin
1 dåse flåede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1½ dl mælk
2 laurbærblade
1 knsp. muskatnød
Salt og peber
Tilbehør:
400 g tagliatelle (smal båndpasta)
Parmesan
Fremgangsmåde:
Skær pancetta i tern, og steg dem ved middel varme i en stor gryde i 3-4 minutter i det fedt, der smelter fra. Rør finthakket løg og bladselleri samt revet gulerod i. Lad det stege, til det hele er blevet blødt.
Brun de 2 slags hakkekød i gryden under omrøring. Hæld vin over, og lad det fordampe.
Bland tomater, tomatpuré, en lille smule mælk, laurbærblade og revet muskatnød i.
Lad saucen simre i mindst 1½ time, men gerne længere. Rør rundt en gang imellem, og tilsæt mere mælk løbende.
Fjern laurbærbladet, og smag ragouten til med salt, peber og revet muskatnød.
![https://imgix.familiejournal.dk/media/954a9e6ae5ba41d49f3f2e1f551246c2.jpg](https://imgix.familiejournal.dk/media/954a9e6ae5ba41d49f3f2e1f551246c2.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hovedretter
Tagliatelle med ærter og bacon
Tilbehør:
Kog pasta efter pakkens anvisning, og vend den i gryden med ragout, eller anret saucen over pastaen på tallerkener. Servér retten rygende varm med revet parmesan over.
![Simreret: Okseragout](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/okseragout.jpg?auto=format,compress&fit=crop&crop=faces,entropy&ar=4:3)
Hovedretter
Simreret: Okseragout