Opskrifter

Pasta med langtidssimret ragout

Fredag, 17. februar 2023Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Byd venner eller familie på lækker pasta med langtidssimret ragout. Retten skal simre i mindst halvanden time, men tager kun 15 min. at forberede.
1 t og 45 min
4 personer
Pasta med langtidssimret ragout:
150 g pancetta eller bacon
1 løg
1 stilk bladselleri
2 gulerødder
225 g hakket oksekød
225 g hakket svinekød
1 dl rødvin
1 dåse flåede tomater
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1½ dl mælk
2 laurbærblade
1 knsp. muskatnød
Salt og peber
Tilbehør:
400 g tagliatelle (smal båndpasta)
Parmesan

Fremgangsmåde:

Skær pancetta i tern, og steg dem ved middel varme i en stor gryde i 3-4 minutter i det fedt, der smelter fra. Rør finthakket løg og bladselleri samt revet gulerod i. Lad det stege, til det hele er blevet blødt.

Brun de 2 slags hakkekød i gryden under omrøring. Hæld vin over, og lad det fordampe.

Bland tomater, tomatpuré, en lille smule mælk, laurbærblade og revet muskatnød i.

Lad saucen simre i mindst 1½ time, men gerne længere. Rør rundt en gang imellem, og tilsæt mere mælk løbende.

Fjern laurbærbladet, og smag ragouten til med salt, peber og revet muskatnød.

Tilbehør:

Kog pasta efter pakkens anvisning, og vend den i gryden med ragout, eller anret saucen over pastaen på tallerkener. Servér retten rygende varm med revet parmesan over.