Pastaruller med ricotta og spinat
Ingredienser til pastaruller med ricotta og spinat:
(4 pers.)
Pastaruller:
300 g frisk spinat
1 spsk. olivenolie
Salt og peber
250 g ricotta
1 usprøjtet citron
1 fed hvidløg
500 g friske
lasagneplader
100 g Vesterhavsost, emmentaler el. anden fast ost
Peberfrugtsalsa:
2 snackpeberfrugter
2 spsk. olivenolie
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1 bdt. kruspersille
Ca. 1 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
Prøv også: Ostegratinerede spinat-pandekager
Fremgangsmåde:
Pastaruller: Skyl spinaten og lad den dryppe af. Svits spinaten i olien under omrøring, til den falder sammen.
Tilsæt lidt salt og lad spinaten dryppe af i en sigte. Hak den fint og rør den i ricottaen sammen med fintrevet citronskal og finthakket hvidløg.
Smag til med salt og peber. Bred lasagnepladerne ud på bordet.
Fordel ricottaen på lasagnen, smør den jævnt ud på pladerne og rul dem let sammen.
Læg rullerne i et ovnfast fad og drys med revet ost. Hæld 1 dl vand ved og dæk fadet med stanniol. Bag rullerne ved 180° i 45 min. Kig til dem efter 30 min., måske de har brug for lidt ekstra vand.
Fjern stanniolen, når rullerne er møre, og tænd et øjeblik for grillen, så osten kan blive gyldenbrun.
Peberfrugtsalsa: Smør peberfrugterne med olie, læg dem i et ovnfast fad og bag dem under grillen ved 225°, til de er mørke på begge sider. Lad dem køle af og fjern skind og frø. Skær dem i små tern. Hak rødløg, hvidløg og persille fint og rør med peberfrugt, 1 spsk. olie og balsamico. Smag til med salt og peber.
Bred peberfrugtsalsa ud over rullerne inden servering.
Prøv også: Pasta med pesto af spinat