Ingredienser til pizza bianca
20 g gær 3 dl vand
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
150 g kartoffelmel
300 g boghvedemel
1 dl mayonnaise
2 tsk. oliventapanade
3 fed hvidløg
6 store kartofler
50 g sorte oliven i skiver
150 g revet mozzarella
200 g bacon i tern
2 kviste rosmarin
Salt og peber
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Rør kartoffelmel og boghvedemel i og ælt dejen sammen. Del dejen i 2, rul hver del tyndt ud mellem to stk. bagepapir og lad dem hæve på bagepladen i 30 min. Rør mayonnaisen med oliventapanade og hvidløg og fordel det på pizzadejen. Vask kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver og fordel dem på pizzabundene sammen med mozzarella og bacon. Krydr med rosmarin, salt og peber og bag pizzaerne ved 235° i 15 min. Server med en god råkost til.
Tip: Dejen kan sagtens bruges til almindelige pizzaer, hvis du er til den mere traditionelle type med tomatsovs
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Lasagne
Frikadelle pizza
Kender du kogebogen? Klik her...
Så er der pizza!
Masser af skønne, sprøde pizzaer til store og små