Porchetta med grillede majs
Ingredienser til porchetta med grillede majs:
(4 pers.)
1 svineslag med svær (ca. 800 g)
1 tsk. salt
4 fed hvidløg
4 kviste frisk rosmarin
4 kviste timian
½ tsk. peber fra kværn
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
4 majskolber
Tilbehør:
Kartofler
Smør
Prøv også: Porchetta med blomkålssalat
Fremgangsmåde:
Rids sværen og gnid den godt med salt.
Hak hvidløg og krydderurter og bland dem med olie, salt og peber.
Fordel krydderurteblandingen over kødsiden på slaget, rul det stramt sammen og bind kødsnor om stegen.
Grill porchettaen ved indirekte varme, under låg til centrumtemperaturen er 65° og lad den hvile i 20 min.
Lad bladene blive på majskolberne, men fjern trådende lige under bladene og læg de hele majskolber i koldt vand i 10 min.
Tag majskolberne op, pak bladene omkring dem og grill dem ca. 15-20 min. jævnt på alle sider.
Servér porchettaen i skiver med nye kartofler og majsene med koldt smør og salt.
Se også: Saltimbocca-ruller