Opskrifter

Risotto med safran

Mandag, 28. april 2014af Anne Skovgaard-Petersen, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Risotto er luksuriøs og meget italiensk, og den skal ende med at være blød og cremet. I Italien serveres risotto som anden eller tredje ret, vi vil nok vælge den som hovedret gerne med en skål grøn salat til.

Opskrift på risotto med safran

(Risotto til 4 pers.)

1 lille løg
2 spsk. olivenolie
400 g risotto ris
1½ dl tør hvidvin
7-8 dl grønsagsbouillon
¼-½ g safran
30 g smør
3 spsk. revet parmesan

Fremgangsmåde på risotto med safran

Pil løget og skær det i små tern. Svits dem i en gryde i olien. Tilsæt risene og svits dem med et par min.

Hæld hvidvinen i og lad den bruse op. Tilsæt bouillonen, ca. 1 dl ad gangen, men først, når risene har opsuget den foregående portion bouillon. Rør jævnligt i risene og kog dem småt uden låg.

Rør knust safran i efter ca. 10 min. og kog videre 6-8 min., til risene har opsuget væden og er lige netop møre - "al dente".

Tag gryden fra varmen og rør smør og ost i din risotto. Når smør og osten er smeltet er din risotto klar til servering.