Opskrifter

Saftigt farseret kalkunbryst med parmaskinke

Mandag, 13. december 2010Opdateret 20. martsMadopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Kalkun kan være en tør omgang. Her pakker vi kalkunbrystet ind i krydderurter og parmaskinke. Som tilbehør anbefaler vi en salat med mormordressing og røde bær.
2 t
8 personer

(8 pers.)

1 stort kalkunbryst, ca. 2 kg
1 bdt. salvie
4 skiver parmaskinke
100 g smør
1 usprøjtet citron i halve skiver
Nogle kviste rosmarin og timian
Lidt olivenolie

Salat
2 hovedsalater
1 spsk. mayonnaise
Salt og peber
Citronsaft
Sukker
1 dl piskefløde
Evt. lidt tyttebær/ribs el. lign.

Læg brystet i et ildfast fad. Læg skiver af smør, citron, salvie og øverst skiver af parmaskinke på. Sæt kødet i ovnen ved 180° i 1½ time. Tjek, om kalkunbrystet er gennemstegt.

Temperatur for tilberedning af kalkun

Gennemstegt er 75 grader men kalkunbrystet kan tages ud ved omkring 67 grader. Følg anbefalingerne fra Fødevarestyrelsen: https://sitti.foedevarestyrelsen.dk/varmebehandling.

 

Dryp med det afsmeltede smør og lad stegen trække eller få lidt mere. Skæres i skiver, serveres med kartofler og rødkål eller denne skønne mormorsalat, der passer så godt til lyst fjerkræ:
Salaten skylles og deles i mindre blade. Dressing piskes sammen af mayonnaise, salt, peber, citron og fløde og vendes i salaten, der kan pyntes med tyttebær eller ribs.