Skånsk æggekage med bacon og tyttebær
Ingredienser til æggekage med bacon og tyttebær
(2 pers.)
100 g god bacon, ikke
alt for tyndt skåret
4 æg
4 dl mælk
4 spsk. mel
½ tsk. salt
Peber fra kværnen
Tilbehør
Purløg
Syltede tyttebær
Rugbrød
Fremgangsmåde
Steg baconen sprød på en jernpande, der kan tåle at komme i ovnen, og læg det på fedtsugende papir. Pisk 3 dl af mælken og mel sammen i en gryde og varm op under piskning, til det jævner. Tag gryden fra varmen og pisk resten af mælken i, så jævningen køler af. Pisk æggene i og krydr med salt og peber. Hæld æggemassen i panden og sæt den i ovnen ca. 25 min. ved 225°, til den er hævet og gylden.
Læg baconen på æggekagen, klip purløg over og sæt panden på bordet med det samme. Æggekagen er som en sprød soufflé og daler ret hurtigt.
Tip
Læg et lag kogte, kolde kartoffelskiver på panden, inden æggemassen hældes på.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Æggekage med savojkål, porre og kartofler
Bonde-æggekage
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Mad på 15-20 minutter
Nogle dage er bare mere travle end andre! På disse dage er det perfekt, hvis aftensmaden ikke kræver så meget tid, at man bliver fristet til at købe fastfood.
I galleriet har vi samlet 20 lækre retter, der kun tager 15-20 minutter at forberede - så kan det (næsten) ikke gå hurtigere.