Skinkestang med spinat
Ingredienser til skinkestang med spinat:
(4 pers.)
Dej:
25 g gær
1 dl lunkent vand
¼ dl raps- el. olivenolie
½ tsk. salt
50 g fuldkornshvedemel el. grahamsmel
100 g hvedemel
Fyld:
1 løg
1 stor spsk. smør
2 spsk. hvedemel
2 dl mælk
400 g optøet, helbladet spinat
100 g danbo
150 g skinke i tern
1 æg til pensling
1 tsk. tørret timian
Salt og peber
Prøv også: Tærte med gulerødder og grønkål
Fremgangsmåde:
Dej:
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt olie, salt og begge slags mel og ælt, til dejen er blød og smidig.
Lad den hæve i 30 min.
Fyld:
Hak løget fint og lad det simre i smørret i en gryde, til det er klart, ca. 10 min.
Tilsæt mel, bag det hele godt igennem og spæd med mælken.
Lad den tykke sauce koge under omrøring i 4-5 min.
Kom spinaten i saucen og lad den koge godt igennem.
Riv osten og kom ¾ af den i saucen sammen med skinke.
Lad saucen køle lidt af.
Se også: Hjemmebagt løgbrød
Skinkestang:
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant ca. 30 x 30 cm.
Læg dejen på en plade med bagepapir.
Fordel fyldet i en stribe på midten af dejen.
Klip dejen i siderne i 2-3 cm brede strimler på skrå.
Flet strimlerne ind over fyldet, og det gør ikke noget, at der er lidt huller i fletningen.
Pensl stangen med sammenpisket æg, drys med timian og resten af den revne ost.
Bag stangen ved 200° i 20-25 min.
Skær den i tykke skiver og servér, evt. med en skål salat.