Opskrifter

Skipperlabskovs

Mandag, 12. november 2012af Redaktion
Dejlig, klassisk vintermad

Ingredienser til skipperlabskovs

(4-5 pers.)

400 g oksemellemskært, bov el. tykkam
1 kg melede kartofler, der koger ud
3-4 løg
2 skiver kogt, røget skinke
Ca. 3 dl suppe el. vand
Ca. 2 tsk. salt
10 peberkorn
4 hele allehånde
3 laurbærblade

Tilbehør
Snittet purløg og/eller hakket persille
Rødbeder og smør

TIP

I de gamle sømandsopskrifter brugte skibskokken udelukkende saltet og måske let røget oksekød, som var det eneste, man kunne medbringe på de lange sejlture. Med letsprængt kød skal der mindre salt i labskovsen. Mange vil gerne have lidt røget smag, den kan gives med et par skiver røget skinke eller mager bacon i meget små tern.

Sådan gør du
Skær kødet i små tern. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver, pil løgene og skær dem i tern. Læg kød, kartofler, løg og skinke skåret i små tern lagvis i en tykbundet gryde med krydderier og salt. Tilsæt suppe eller vand og bring det i kog. Giv det ca. 1½ time ved svag varme, til kødet er mørt og kartoflerne kogt ud. Smag til med salt og peber. Pynt med hakket purløg og persille og server med koldt smør, rødbeder og rugbrød.

Madopskrift: Anne Skovgaard

Find flere opskrifter her...
Lasagne
Bacon i kål

Se mange flere klassiske retter i galleriet her...