Opskrifter

Smagfuld risotto med rejer, asparges og parmesan

Tirsdag, 19. juli 2016Opdateret I gåraf Kristina Marckmann, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Her får du opskriften på en smuk risotto med rejer og asparges - og kombinationen af ingredienser som parmesan, hvidvin og fløde giver en dejlig cremet ret.
45 min
2 personer
Risotto med rejer og asparges
1 skalotteløg
1 spsk. smør
180 g risottoris
1 dl hvidvin
6 dl hønsebouillon
1 dl fløde
200 g rejer
½ bdt. asparges
40 g parmesan
Pynt
Ærtespirer
3 nelliker

Fremgangsmåde

  1. Hak løget og sautér det i smørret.
  2. Tilsæt risene og steg dem i smørret, til de er blanke.
  3. Tilsæt hvidvinen og lad risene absorbere vinen.
  4. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, knæk enderne af aspargesene og skær dem i 2 cm store stykker.
  5. Tilsæt aspargesene sammen med rejer og fløde, når al bouillonen er tilsat, og lad det simre, til den sidste væde er væk.
  6. Vend parmesanen i og servér med nellikeblade og friske ærtespirer.