Spansk omelet tortilla
(4 pers.)
30 min.
800 g kogte kartofler
3 spsk. solsikkeolie
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 rødløg
4 æg
½ dl hakkede sorte oliven
2 tomater
2 forårsløg
Skær kartoflerne i skiver, krydr med salt og peber og steg dem gyldne i olien. Hak løget og lad det stege med sammen med kartoflerne i 5 min., til det er blødt. Pisk æggene godt sammen og vend kartoffel/løgblandingen i sammen med de sorte oliven. Hæld blandingen tilbage på panden og lad omeletten småbage ved svag varme, til den netop har sat sig. Vend omeletten ved hjælp af et låg eller en stor tallerken og lad den bage videre i 5 min. Server omeletten med skiver af tomat og forårsløg.
Madopskrift: Kristina Miechels
Klik her, hvis du vil prøve flere klassikere
Mere med æg...
Galette med skinke
Spansk omelet
Hjemmelavet æggesalat