Galette med skinke
(4 pers.)
20 min.
40 g boghvedemel
15 g hvedemel
1 tsk. salt
1½ dl mælk
1 æg
Smør til stegning
Fyld
4 æg
150 g kogt skinke i strimler
100 g revet ost
4 tomater i skiver
1 hovedsalat
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. citron
2 spsk. olivenolie
1 dl klippet purløg
Bland boghvedemel, mel og salt og pisk først mælk og så ægget i. Bag tynde pandekager i lidt smør på en stor stegepande over stærk varme, til de er lysebrune. Læg pandekagerne på en bageplade og hæld et sammenpisket æg ud på hver. Fordel skinke, ost og tomatskiver på pandekagerne og fold siderne indover, så de danner en firkant. Bag pandekagerne ved 200° i 7-8 min. Vend salaten i dijonsennep rørt med citron og olie. Server galetterne med salaten og purløg.
Madopskrift: Kristina Miechels
Mere med æg...
Spansk omelet - tortilla
Hjemmelavet æggesalat
Indiske æg